Entrenament d'hoquei patins

Tot sobre l'entrenament d'hoquei patins

RECUERDA QUE PUEDES UTILIZAR EL "TRANSLATE"
( derecha de la pantalla ) PARA TRADUCIR EL BLOG AL IDIOMA QUE DESEES.

dilluns, 14 de novembre del 2011

La incertesa, element important del rendiment

LA INCERTESA ENTRE EL SI I EL NO

“ Saber què faig en cada moment del joc em crea incertesa a l’hora de prendre la decisió més encertada –ho  faig o no ho faig -, ser ràpid en aquesta decisió significa guanyar temps a l’adversari”

Els esports d’equip sol·liciten del jugador un seguit de requisits imprescindibles per assolir el nivell òptim de rendiment. El obvi que el nivell de condició física és clau, però no ho és tot. Cal que aconseguim també que aquest nivell de condició s’adeqüi a les necessitats i característiques que el jugador es trobarà en competició...


I això vol dir que no ens serveix el jugador ràpid per sí sol, cal que el jugador sigui ràpid en el desplaçament, en la conducció, en la gestualitat tècnica... i que tot això ho pugui fer d’acord als moviments i accions no tant sols dels seus companys , si no també dels seus adversaris. I això no és un altra cosa que  posar en comú tot allò que és rellevant en l’entrenament  (nivell de condició física, d’aptitud tècnica i de capacitat tàctica) en les nostres propostes d’entrenament.
En anteriors escrits he volgut ressaltar la importància que té per a nosaltres tot el programa d’exercicis que presentem als nostres jugadors. Els exercicis s’han d’ajustar a aquestes necessitats de rendiment. I si un jugador corre, condueix, pasa la pilota i s’ofereix per a posteriors moviments i accions... cal que aquest panorama el sapiguem reproduir al llarg del nostre entrenament en forma d’exercicis.

Intenteu pensar en el següent:

Quan un jugador d’una disciplina esportiva d’equip té la possessió la pilota esdevé en el seu pensament immediat un conflicte d’idees de les quals ha de prendre una decisió molt ràpida.

“ paso la pilota o corro amb ella, si la paso em desmarco o m’aturo, si em desmarco ho faig cap a la dreta o cap a l’esquerra... i si em torna la pilota ? condueixo i xuto o xuto a la primera...?”

Per tant en aquesta seqüència, d’uns pocs segons, el jugador ha de decidir sobre quina és la millor opció. Això és el que m’atreveixo anomenar  l’incertesa entre el SI i el NO. 
SI paso la pilota o NO la paso!

Podreu imaginar que aquesta seqüència es repeteix al llarg d’un partit en infinitat d’ocasions, per tant el jugador reprodueix l’ incertesa entre el SI i el NO constantment. 
Si estem d’acord, i sembla que si, que en l’entrenament hem d’entrenar allò que passa en un partit i ara hem pogut comprovar que al llarg d’un partit succeeixen infinitat de situacions d’aquest tipus està clar que aquest és un objectiu d’entrenament que no podem obviar “ l’entrenament de l´ incertesa”

I com entrenem l’incertesa ? potenciant que el jugador prengui decisions en cada exercici i en cada proposta que participi. En parlaré en propers escrits.

“ si el jugador quan competeix no para de prendre decisions , per què no el fem pensar i prendre decisions també durant l’entrenament ?”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada